» » Arnold De Munnynck, Fernand Goeyens - Daar Is Maar Een Land - Een Mezennestje Is Uitgebroken / O Kruise Den Vlaming

Arnold De Munnynck, Fernand Goeyens - Daar Is Maar Een Land - Een Mezennestje Is Uitgebroken / O Kruise Den Vlaming FLAC album


Performer: Arnold De Munnynck
Genre: Folk and World music
Title: Daar Is Maar Een Land - Een Mezennestje Is Uitgebroken / O Kruise Den Vlaming
FLAC version ZIP size: 1313 mb
MP3 version ZIP size: 1376 mb
WMA version ZIP size: 1415 mb
Rating: 4.3
Votes: 314
Other Formats: RA MPC DTS MP3 MP4 XM AU

Een Mezennestje Is Uitgebroken (as R. Ghesquière) Arnold De Munnynck, Fernand Goeyens - Daar Is Maar Een Land - Een Mezennestje Is Uitgebroken, O Kruise Den Vlaming ‎(Shellac, 10").

Daar is maar één land, dat mijn land kan zijn, Daar rukt niet de Rhône, daar stroomt niet de Rijn, Daar vloeit maar de Leie en de Schelde die brandt, Daar is maar één Vlaandren, 't is mijn land! Daar is maar één land, dat mijn land kan zijn, Daar is maar één vreugd, daar is maar één pijn, Daar is maar één liefde, daar is maar één haat, Daar is maar één Vlaandren en 't vergaat.

Een meezennestje is uitgebroken, dat, in den wulgentronk gedoken, met vijftien eikes blonk; ze zitten 1 2 boom te spelen, tak-op, tak-af, tak-uit, tak-in, tak-om, met velen en 'k lach mij, 3, 'k lach mij bijkans krom. Het meezenmoêrtje komt getrouwig, komt op den lauwen noen, al blauwig en geluwachtig groen; het brengt hun dit en dat, om te azen, tak-om, tak-op, tak-af, tak-uit, tak-in, ze razen, en kruipen, vlug, het 4 in.

Start by marking Daar is maar één land dat mijn land kan zijn as Want to Read: Want to Read savin. ant to Read. Daar is maar één land. by Anton van Wilderode. Anton van Wilderode, pseudoniem van Cyriel Paul Coupé, was een Vlaamse dichter, schrijver, literair vertaler en rooms-katholiek priester. Anton van Wilderode in de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren. Anton van Wilderode bij "Schrijversgewijs". used by De Coninck: mij - me; ijele - ijle Spelling changes used by Mervillie: uitgebroken - uit gebroken ; zamen - samen.

Arnold for Maya (or MtoA) provides a bridge to the Arnold renderer from within Maya's standard interface. Whether you are new to Arnold or not, the Arnold for Maya documentation should answer most of your questions.

Tracklist Hide Credits

A1 Daar Is Maar Een Land
Written-By – Jef Van Hoof, R. de Clerq*
A2 Een Mezennestje Is Uitgebroken
Written-By – Guido Gezelle, R. Ghesquière*
B O Kruise Den Vlaming (Vlaams Lied)
Adapted By – F. Goeyens*

Credits

  • Piano – Fernand Goeyens
  • Tenor Vocals – Arnold De Munnynck

Barcode and Other Identifiers

  • Rights Society (Side A): IBA
  • Matrix / Runout (Side A Label): WLB 103
  • Matrix / Runout (Side A Stamped): W LB103
  • Matrix / Runout (Side B Label): WLB 107
  • Matrix / Runout (Side B Stamped): W LB107